A Kulturális Szemle folyóirat küldetése, hogy a kultúra széles spektrumán, de elsősorban a közművelődés és a közösségi művelődés témaköreiben, illetve az ezekkel kapcsolatba hozható témákban bemutassa a tudományos relevanciával bíró fontos kutatásokat, tanulmányokat, köteteket és konferenciákat.

A folyóirat a Kárpát-medence magyar kulturális szakembereinek egy olyan hálózatát kívánja összefogni, akik hisznek a kultúra fontosságában, a kulturális közösségi kezdeményezésekben, és ezt az eszmét szeretnék hosszútávon terjeszteni és fenntartani. Ennek érdekében várjuk a publikációkat a folyóirat következő számába a kulturalisszemle@nminkft.hu e-mail címre. A publikációs határidő: 2018. március 30.

További információként elérhetők a publikálás feltételei és a publikációs sablon a folyóirat honlapján, a http://www.kulturalisszemle.hu/ oldal Szerzőinknek menüpontja alatt.

A Kulturális Szemle hasznos olvasásélményt nyújthat mindazok számára, akik érdeklődnek a kultúra és közművelődés témaköre iránt, illetve akiket érdekelnek az e területen folytatott tudományos kutatások és azok eredményei. Az folyóirat korábbi számai elérhetőek a honlapon a felső menüsor ARCHÍVUM menüpontjában.