Az NMI Művelődési Intézet új ifjúsági közösségfejlesztő programra várja a fiatal közösségek jelentkezését. A 135+1= A jövő zenéje elnevezéssel meghirdetett program 135+1 kreatív, frappáns, különleges, innovatív, helyi közösséget elérő,  megérintő és megmozdító projektötletet vár, olyan kezdeményezéseket, melyek valamilyen módon kapcsolódnak Kodály Zoltán szellemiségéhez és életművéhez.

Az első lépések:

Szervezz egy legalább 5 fős csapatot!

Inspirálódjatok: hallgassátok műveit, olvassatok Kodály Zoltán életéről, szerezzetek ihletet zenéjéből, életigenlő üzeneteiből,  s használjátok fel egy zenei alapú közösségfejlesztési folyamat kialakításához.

135+1 kreatív, frappáns, különleges, innovatív, helyi közösséget elérő,  megérintő és megmozdító pályázó közösséget tudunk ösztönözni, bruttó 180.000 Ft-tal.

Minden jelentkezőnek visszajelzünk, a kiválasztottakkal szerződést kötünk.

A megvalósító közösség lehet informális csoport, de a szerződéskötéshez,  kifizetéshez jogi személyiséggel rendelkező szervezet szükséges. Ez lehet: kulturális intézmény vagy civil szervezet – aki számlaképes és a tevékenységei között szerepel a kulturális szolgáltatás.

A finanszírozás utólagos, tehát a beszámoló csomag beküldése,  ellenőrzése és elfogadása után tudunk fizetni (A csomag tartalma: szöveges beszámoló a fejlesztési folyamatról, jelenléti ívvel és fotóval; az előadás dokumentációja fotóval és videóval; ennek feltöltése a megjelölt honlapra; szabályosan kiállított számla.)

A másfél hónapig tartó, legalább 5 alkalmas közös tervezés, találkozók, zenélések és lelkes munka következik,  ahol üdítő, motiváló, örömteli hangulatban és csapatmunkával létrehoztok egy produkciót, vizuális anyagot, zenei előadást, táncprodukciót vagy bármilyen produktumot – ami legalább 5 perces (Ne jelentsen akadályt az sem, ha valamilyen különleges anyag, vagy technika felhasználásával szeretnétek Kodály-portrékat készíteni, fényfestéssel bűvészkedtek, acapella műfajban adtok elő, vagy zajokból trombitáljátok össze a legújabb popslágert hiszen a paletta széles, csak a képzelet szab határt!)

2018. március 19-től május 14-ig munkálkodhattok, és  ebben az időintervallumban a fellépést is le kell bonyolítani!

Tudjátok: a cél a közös alkotás, közös gondolkodás, a közösségi élmény, idézve a mestert:

„Legyen a zene mindenkié!”

Azt kérjük, hogy az eredményt mutassátok meg a település vagy kerület apraja-nagyjának egy rendezvény alkalmával és rögzítsétek is azt!

A beérkezett alkotások bemutatásra kerülnek a Művelődési Intézet honlapján,  ahol a közönség kedvenceit ajándékutazással jutalmazzuk  és ígérjük, a későbbiekben sem engedjük el a kezeteket!

Néhány produkciót, alkotást kiválasztunk, amelyet bemutathattok az esemény záró konferenciáján, ahol pörgős, sokat adó zenei témájú előadások mellett izgalmas workshopokon vehettek részt, amelyek további segítséget, inspirációt, lendületet adhatnak Nektek!

Az idei kiválasztott produkcióknak külön buszos utazást biztosítunk, azokat a módszereket, amelyeket pedig szeretnénk mintaként feldolgozni a többi résztvevővel, külön megbízási díjjal honoráljuk.

Jelentkezési határidő: 2018. március 12. (hétfő)

Érdeklődni: kiss.monika@nminkft.hu e-mail címen lehet.

Bővebb információk 

Felhívás