Immáron több hete tart a Jelentés a közművelődési tevékenységet folytató szervezetek működéséről ─ OSAP 1438-as adatszolgáltatás teljesítésének időszaka, amikor is a közművelődési tevékenységet folytató intézmények és szervezetek 2018. március 1-jéig tehetnek eleget a közművelődési tevékenységükre vonatkozó adatszolgáltatási kötelezettségüknek.

Az OSAP 1438 számú statisztikai jelentés adatszolgáltatói körébe tartozik valamennyi alapfeladatként közművelődési tevékenységet folytató költségvetési szerv, társadalmi, civil szervezet, alapítvány, közalapítvány, gazdasági társaság, vállalkozás, egyéni vállalkozás.

Országosan az NMI Művelődési Intézet 19 megyei irodája koordinálja az adatgyűjtést és végzi az adatok első ellenőrzését; Budapesten a Budapesti Művelődési Központ látja el ezt a feladatot.

Az adatszolgáltatás célja szerinti teljeskörűség és pontosság elérése érdekében az NMI Művelődési Intézet megyei irodáinak munkatársai 2018. január 29-ig közel hatezer adatszolgáltatóhoz juttatták el az értesítést, emellett szakmai fórumokon, telefonos és e-mail tanácsadással segítik a kitöltőket.

Az EMMI Kulturális statisztikai rendszerében már közel ezer adatszolgáltató kezdte meg a 2017. évi közművelődési tevékenységére vonatkozó adatszolgáltatását.

A határidő betartása és a statisztikai adatlap pontos kitöltése érdekében javasolt a szervezeteknek és a jelentést kitöltőknek — különösen azoknak, akik első alkalommal szolgáltatnak közművelődési statisztikát —, hogy ne hagyják az utolsó napokra az adatszolgáltatást, melynek határideje 2018. március 1.

Kulturális statisztikai rendszer webes adatkitöltő felülete

A regisztrációval, a jelentés kitöltésével kapcsolatban telefonon, elektronikus levélben az adatszolgáltató megyéje szerinti illetékes közművelődési adatgyűjtést feldolgozó központok munkatársai készséggel nyújtanak segítséget.