A magyar kultúra napja alkalmából a Zeneakadémián tartott ünnepség keretében rangos szakmai díjakat adott át Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője köszöntő beszédében rámutatott, hogy a kultúra egy nemzet túlélésének záloga, amely a nehéz időkben is megőrzi az ember alkotóerejét, a magyar közösség hitét és reményét. Emlékeztetett rá, hogy január 22. Cseh Tamás születésnapja is, aki idén lenne 75 éves, s akinek dalai a szabadság ígéretét hordozták egy egész generáció számára, élő példaként arra, hogyan tud a kultúra támasza lenni az egyes embereknek.

Csokonai Vitéz Mihály-díj alkotói kategóriájában részesült Wenczel Imre drámapedagógus, míg a Csokonai Vitéz Mihály-díj közösségi kategóriájában az Andor Ilona Baráti Társaság Kodály Kórusa Egyesületet és a sárospataki Művelődés Háza Kamarakórusa tevékenységét ismerték el.

A Közművelődési Minőség Díjat a Kálmán Imre Kulturális Központ (Siófok) nyerte el. Minősített Közművelődési Intézmény címre érdemesült a Konecsni György Kulturális Központ, Tájház és Városi Könyvtár (Kiskunmajsa), a Mácsai Sándor Művelődési Ház (Kaba), a Debreceni Művelődési Központ, az Egri Kulturális és Művészeti Központ, a Biatorbágyi Juhász Ferenc Művelődési Központ, a Művészetek Háza Gödöllő Nonprofit Közhasznú Kft., a Békés Városi Kecskeméti Gábor Kulturális, Sport és Turisztikai Központ, a Komló Város Önkormányzat Közösségek Háza, Színház- és Hangversenyterem, valamint a Marcali Városi Kulturális Központ.

Dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár záró beszédében hangsúlyozta, hogy szimbolikus értéke van, ahogy egy nemzet a kultúrájával, kulturális értékeivel bánik; a kultúrára mindig kiemelt figyelmet és törődést kell áldozni, hiszen az a magyar nemzet legerősebb védvára.

A rangos szakmai elismerésekhez szívből gratulálunk a díjazottaknak!