Január 12-én szervezi meg a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet Zentán hagyományos magyar kultúra napi díjátadó gáláját, valamint ekkor kerül sor a Kárpát-medencei kulturális fórumra.

A szervezők számára kiemelten fontosak a nemzeti jelentőségű évfordulók, ezért megtisztelő és fontos számukra, hogy a Mátyás király-emlékév, annak meghirdetése jegyében teljen ez az ünnep, hogy kapcsolódni tudjanak e fontos évfordulóhoz.

A zentai Kárpát-medencei kulturális fórumot 2018. január 12-én, pénteken, délután 15 órai kezdettel tartják meg a Zentai Alkotóházban (Zenta, Posta utca 18.). Cél, hogy az előadások folyamán kapcsolódási pontok teremtődjenek a Magyar Állam kiemelt éves programjai és a régiók közművelődési területei között, megkezdődhessen a közös programok tervezése szerte a Kárpát-medencében, megtalálni a párhuzamokat a képzési és a művelődési programok mentén, felsorakoztatva a szakmai tartalmakat, amelyekkel ki-ki rendelkezik.

A magyar kultúra napjának délvidéki központi ünnepségét ugyanezen a napon, január 12-én 19 órai kezdettel tartják meg a zentai Művelődési Házban (Zenta, Fő tér 4.) a VMMSZ és együttműködő partnerei a VMMI, a zentai Thurzó Lajos Oktatási-Művelődési Központ és Zenta Község Önkormányzata.

A fórumon a kapcsolódó témakörökben előadás tartására kérik fel a Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkárságot, a Magyarság Házát, az NMI Művelődési Intézetet, a budapesti Hagyományok Házát, a vajdasági magyarság országos önkormányzatát – a Magyar Nemzeti Tanácsot.

Az év eleji találkozó célja a Kárpát-medencei magyar kulturális ernyőszervezetek és intézetek 2018. évi közös feladatainak megfogalmazása.

Sutus Áron, VMMSZ elnök
Gondi Martina, VMMI elnök

Forrás: EMKE