Az Anjou Lafayette, a Cirko Film és a Mozinet filmforgalmazó cégek az NMI Művelődési Intézettel együttműködésben kedvezményes vetítési rendszert kínálnak a közművelődési intézmények, közösségi színterek, iskolák és filmklubok részére.

Az NMI Művelődési Intézet elkötelezett a filmkultúra, az értékes hazai és nemzetközi filmalkotások, társadalmi szolidaritást elősegítő, kritikai érzéket erősítő művészfilmek terjesztése iránt. Különösen fontos, hogy a független és művészfilmek, illetve azok kulturális missziója olyan településekre is elérjenek, melyeken másképpen nincs közösségi alkalom a filmnézésre. Azért, hogy a magyar és egyetemes filmkultúra kortárs alkotásai a magyar társadalom minél szélesebb rétegei számára közösségi események, közösségkovácsoló klubfoglalkozások keretében is elérhetővé váljanak, a Művelődési Intézet az Anjou Lafayette, a Cirko Film és a Mozinet filmforgalmazókkal megújította a szellemi jogelőd által kötött együttműködési megállapodást, melynek részeként a magyar közművelődési hálózat részére a kistelepülési filmklubok működtetéséhez jogtiszta filmkölcsönzési lehetőséget szorgalmaz.

A katalógusban szereplő 200 film vetítési díja filmenként egységesen 10.000 Ft + áfa. A jogtulajdonos filmforgalmazók részére a filmvetítések utáni vetítési jogdíjat az ár tartalmazza, a belépődíj nélküli filmvetítés esetén azonban – a nézők száma alapján számított – szerzői zenei jogdíjat meg kell fizetni az ARTISJUS felé (lásd ARTISJUS melléklet 8.1.1 pontja).

A 200 filmből összeállított tematizált, a világ vezető filmfesztiváljain nyertes filmeket is tartalmazó művészfilm-csomagban az idei évben megjelent magyar díjnyertes filmeken át a  nemzetközi kuriózumokig számos alkotás megtalálható.

Jó szívvel ajánljuk a filmklubot működtető, filmvetítéseket szervező intézmények és szakemberek figyelmébe az együttműködési megállapodás eredményeként megvalósuló kedvezményes filmvetítési lehetőségeket.

További információ és a filmek megrendelése: filmetrendelek@gmail.com 

A filmek BRD lemezen, DVD-n, vagy digitális letöltés útján juthatnak el a vetítőhelyekre, attól függően, hogy milyen formátum érhető el belőle.

A 200 filmet tartalmazó válogatás innen letölthető

A zenei jogdíj megfizetéséhez kapcsolódó segédanyagok:

Adatszolgáltatási lap

Tarifakivonat

Kapcsolódó írások

A Filmművészet Kollégiuma nyílt pályázati felhívása

Közösségi Mozi és Médiaműhely Országos Találkozó – újra stratégiai megállapodás aláírása erősíti a közösségi filmezést